Vágólapra másolva!
Könnyed, szép vívással Nagy-Britannia ellen jutott tovább az elődöntőbe a címvédő magyar férfi kardválogatott Düsseldorfban az olimpiai kvalifikációs vívó Európa-bajnokságon. A legjobb négy között a románok következtek, de nekik sem volt esélyük a magyarok ellen. A férfi kardcsapat tehát döntős.

Szilágyi Áronéknak a legjobb nyolc között a brit csapattal kellett vívniuk az elődöntőbe jutásért. A magyar együttest a táblán a 2-es számmal emelték ki, a britek a tizedikek voltak, ennek megfelelően nem is született meglepetés, mert kardozóink 45-28-ra verték ellenfelüket.

Következett a románok elleni elődöntő. Románia a negyeddöntőben az esélyesebb oroszokat verte ki, tehát kellő óvatossággal közelítettünk feléjük. Az elején ugyan a románok vezettek, de aztán a sokkal nagyobb tudású magyar csapat szépen felőrölte ellenfelét. A vége 45-40, szép, magabiztos győzelem tehát.

A 18 órakor kezdődő döntőben a hazai páston vívó Németország lesz az ellenfél.

Szatmári András, a magyar férfi kardcsapat tagja Forrás: MTI/Illyés Tibor

A magyar női párbajtőrcsapat a 16-os táblán kezdett és nagyszerű 45-38-as győzelemmel indítottuk a napot. Ezzel a lányok a legjobb nyolc közé kerültek. A negyeddöntőben a világranglista második lengyelek már nagyobb feladat elé állították a magyarokat és ezt az akadályt nem is sikerült venni, mert Lengyelország 40-29-re nyert.

Vívó Európa-bajnokság, férfi kardcsapat,
negyeddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45-28
elődöntő: Magyarország-Románia 45-40

Női párbajtőrcsapat,
nyolcaddöntő: Magyarország-Svájc 45-38
negyeddöntő: Lengyelország-Magyarország 40-29