Bombameglepetés: a dagi kiütötte a veretlen nehézsúlyú bajnokot

Anthony Joshua v Andy Ruiz Jr. GettyImageRank2 Heavyweight PersonalityInQueue Anthony Joshua - Boxer World Title Fighting Down SPORT Knock IBF/WBA/WBO USA HORIZONTAL Third Photography Andrés Ruiz - Boxer Boxing - Sport Madison Square Garden Competition Ro
NEW YORK, NEW YORK - JUNE 01: Andy Ruiz Jr knocks down Anthony Joshua in the third round during their IBF/WBA/WBO heavyweight title fight at Madison Square Garden on June 01, 2019 in New York City. Al Bello/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Óriási meglepetést okozott a magát is csak daginak becéző Andy Ruiz Jr. azzal, hogy magyar idő szerint vasárnap hajnalban a WBA, IBF, WBO és IBO nehézsúlyú címegyesítő mérkőzésén kiütötte az addig veretlen, címvédő Anthony Joshuát.

A bukmékerek tizenegyszeres pénzt fizettek Andy Ruiz Jr. győzelmére, szakértők szerint a nehézsúlyban nem született ekkora meglepetés 1990 óta, amikor James "Buster" Douglas kiütötte a pályája csúcsán lévő Mike Tysont. Manny Pacquiao is ezen véleményen van:

Joshua még sosem bokszolt Nagy-Britannián kívül, talán ezért is fogadkozott, hogy mindenképp kiüti Ruizt a Madison Square Gardenben, mivel szeretett volna kedveskedni az amerikai szurkolóknak. Ráadásul nem is lett volna ez akkora szenzáció,

eddigi 22 meccséből 21-et KO-val nyert meg.

Egyébként nem is Ruiz lett volna eredetileg Joshua ellenfele, hanem Jarrell Miller, aki viszont háromszor is megbukott doppingteszten, helyette lett beugró a mexikói-amerikai bunyós.

Joshua a harmadik menetben máris padlóra küldte ellenfelét, aki azonban felállt, és két leütéssel válaszolt még a gong előtt. A végső rohamot aztán a hetedik menetre tartogatta Ruiz, ekkor még kétszer padlóra küldte a fáradtnak látszó Joshuát, a bíró pedig az utolsó után nem engedte tovább a meccset.

Ruiz mérlege ezzel 32-1-re javult, emellett ő lett az első mexikói-amerikai profi nehézsúlyú világbajnok. A bunyó után után a címeit elvesztő Joshua először sportszerűen gratulált ellenfelének, majd elmondta, 100%-ig biztos abban, hogy lesz visszavágó.