Lionel Messi a madridi Davis-kupa-döntő befektetője lett

FC Barcelona v Real Madrid - Copa del Rey Semi Final FC Barcelona Real Madrid Copa del Rey King's cup Sapnish Cup soccer FOOTBALL Spain Lionel Messi Face Facial hair Hair BEARD Head Chin Cheek Forehead MOUSTACHE Human person MAN indoor Lionel Messi of Bar
Lionel Messi of Barcelona during the Spanish Cup (King's cup), first leg semi-final match between FC Barcelona and Real Madrid at Camp Nou stadium on February 6, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Lionel Messi a tenisz Davis-kupa novemberi madridi döntőjének egyik befektetője lett.

Az ötszörös aranylabdás futballista barcelonai csapattársa, Gerard Piqué cégéhez, a Kosmoshoz csatlakozott, amely nagyban hozzájárult a sorozat átalakításához, és 25 év alatt három milliárd dollárt költ a Davis Kupára. Piqué - aki elnök-vezérigazgatóként irányítja az általa alapított Kosmos-csoportot - elárulta: 18 éve, mióta Messi a klubhoz érkezett, mindig megosztja vele a terveit.

Messi a madridi Davis-kupa-döntő befektetője lett Forrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

"Ő egy partner, része a Kosmos-családnak, a tenisz rajongója" - fogalmazott Messiről a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, világ- és Európa-bajnok spanyol védő. A 18 válogatottat felvonultató madridi finálé - melyet november 18. és 24. között rendeznek - a 16 csapatos, egész évre elnyúló világcsoportot váltja fel idén.

A 119 éves sorozat idei kiírását lezáró döntőben hat csoportban zajlanak majd a küzdelmek, az elsők mellett a két legjobb csoportmásodik jut tovább. A címvédő horvátok a B jelű hármasban szerepelnek a házigazda spanyolok és az oroszok társaságában, míg a selejtezőben a magyarokat búcsúztató németek ellenfelei az argentinok és a chileiek lesznek a C csoportban.

A csoportbeosztás:
A csoport:
Franciaország, Szerbia, Japán
B csoport:
Horvátország, Spanyolország, Oroszország
C csoport:
Argentína, Németország, Chile
D csoport:
Belgium, Ausztrália, Kolumbia
E csoport:
Nagy-Britannia, Kazahsztán, Hollandia
F csoport:
Egyesült Államok, Olaszország, Kanada