Vágólapra másolva!
Az ecuadori Richard Carapaz győzött a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny nyolcadik, szombati szakaszán, amelyet követően összetettben továbbra is a brit Simon Yates vezet.

A Movistar versenyzője két kilométerrel a cél előtt lépett meg a hegyi befutóval zárult résztávon, s ez a meglódulás elég volt ahhoz, hogy az addig szökésben lévő Koen Bouwmant megelőzze.

Carapaz mögött hét másodperccel lemaradva az olasz Davide Formolo ért be másodikként, a harmadik helyen pedig a végső győzelemre hajtó francia Thibaut Pinot zárt.

Az ecuadori Richard Carapaz győzött a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny nyolcadik szakaszán Forrás: CrowdSpark/(c) copyright crowdspark.com/Alberto Brevers González

Az összetett élmezőnye nem változott, a rózsaszín trikót viselő brit Simon Yates továbbra is 16 másodperccel vezet a címvédő holland Tom Dumoulin előtt.

Az egymás utáni harmadik nagy körverseny-győzelmére hajtó brit Christopher Froome az utolsó emelkedőn elesett, ám a többi esélyessel együtt ért célba.

Eredmények:
8. szakasz, Praia a Mare-Montevergine di Mercogliano, 209 km:
1. Richard Carapaz (ecuadori, Movistar) 5:11:35 óra
2. Davide Formolo (olasz, Bora-Hansgrohe) 7 mp hátrány
3. Thibaut Pinot (francia, Groupama-FDJ) azonos idővel
Az összetett élcsoportja:
1. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 31:43:12 óra
2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 16 mp hátrány
3. Esteban Chaves (kolumbiai, Mitchelton-Scott) 26 mp h.

Vasárnap a Pesco Sannita-Gran Sasso d'Italia közötti, ugyancsak hegyi befutóval záruló 225 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3562,9 kilométert teker a május 27-i, római célba érkezésig.