Összerogyott alatta a ló, majd cserbenhagyta a pisztolya a magyar öttusázót

148073575 Horizontal SUMMER OLYMPIC GAMES HORSE RIDING WOMAN PENTATHLON HORSE
Japan's Narumi Kurosu loses control of her horse Zafira during the women's Modern Pentathlon riding show jumping event during the 2012 London Olympics at the Equestrian venue in Greenwich Park, London, on August 12, 2012. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL / AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
Vágólapra másolva!
A KSI tehetséges öttusázója, a felnőtt mezőnyben első idényét töltő Regős Gergely másfél óra leforgása alatt kétszer került olyan helyzetbe, ami minden öttusázónak a legrosszabb rémálmaiban szokott előfordulni.

Martinek János, a férfiválogatott szövetségi kapitány így mesélte el a történteket az SzPress Hírszolgálatnak:

Közben persze ketyegett az óra, és hiába volt a versenyzőnknek ezen kívül egyetlen verőhibája, esélye sem maradt arra, hogy a középmezőnyben végezhessen."

Amikor a ló is úgy akarja, akkor látszik, hogy ki a jó lovas:

A fiatal öttusázó a történtek ellenére próbálta ledolgozni a tetemes hátrányát, de a még nagyobb baj csak ezután következett. "A kombinált szám előtt a bemelegítésnél a pisztolya még rendeltetésszerűen működött,

Egyetlen értékelhető lövése sem volt, így a szabályoknak megfelelően négy alkalommal is a lőállásban kellett vesztegelnie, nem kevesebb, mint négyszer 50 másodpercig. Ezt lett volna Gergő idei első olyan külföldi rangos felnőtt versenye, ahol a „nagyok" között rutint szeretett volna szerezni, egyben jelezni, hogy hamarosan vele is számolni kell. Bízom abban, hogy gyorsan túlteszi magát a kairói kudarcon, és a következő megmérettetésnél több lesz a szerencséje" – nyilatkozta az a kétszeres olimpiai-, és négyszeres világbajnok öttusázó.

A hagyományos kairói Világkupa-versenyen kettős francia győzelem született, az első Vk-aranyát nyerő Christopher Patte (1446 pont), valamint a 2016-os moszkvai világbajnokságon az egyéniben nyertes Valentin Belaud (1437) jóvoltából.

Regős Gergely végül a 28. helyen zárt,

míg a többi magyar induló, így Fröhlich Tamás 19., Bruckmann Gergő 20., Bereczki Richárd pedig a 27. helyen fejezte be a versenyt. Ők valamennyien a jövő reménységei.

A szövetségi kapitány elmondta, a kettős francia sikerből nem kell messzemenő következtetéseket levonni a júliusi székesfehérvári Európa-bajnokság és a szeptemberi mexikói világbajnokság tekintetében, hiszen az egyiptomi versenyt több klasszis is kihagyta. A következő, Los Angeles-i versenyen például a magyar színeket is jóval rutinosabb csapat képviseli: a világbajnok, Marosi Ádám mellett Demeter Bence is rajthoz áll, de mellettük újra lehetőséget kap két tehetséges fiatal, ezúttal majd a Honvédes Szép Balázs és Tomaschof Soma mutathatja meg magát.