Bostonban tér vissza a maratoni táv világcsúcstartója

Honolulu Marathon 2017 GettyImageRank2 SPORT Track And Field MARATHON
HONOLULU, HI - DECEMBER 10: Dennis Kimetto of Kenya crosses the finish line to win the men's marathon during the Honolulu Marathon 2017 on December 10, 2017 in Honolulu, Hawaii. Tom Pennington/Getty Images for HONOLULU MARATHON/AFP
Vágólapra másolva!
Április 16-án a Boston Marathonon tér vissza a világcsúcstartó kenyai Dennis Kimetto.

A 34 éves hosszútávfutó tavaly számos versenyt kihagyott sérülésekre és rossz formára hivatkozva, de elmondása szerint ismét készen áll, hogy teljesítse a több mint 42 kilométeres távot.

"Visszatérek, de mindezt fokozatosan teszem, hiszen egy ideje nem futottam, és látnom kell, hogyan reagál a szervezetem egy csúcseseményen" - nyilatkozta kedden Kimetto, aki 2:02:57 órás eredménnyel tartja a világrekordot.

Dennis Kimetto Forrás: AFP/2017 Getty Images/Tom Pennington

Hozzátette, rendszeresen felteszi magának a kérdést, vajon képes lesz-e a legmagasabb szinten teljesíteni, hiszen a maratonfutás egy mentális kihívás, de most nagyon erősnek érzi magát.

"Jó formában vagyok, egy ideje remek edzésmunkát tudok végezni és elkerülnek a sérülések" - magyarázta.

Bostonban Kimettón kívül a kétszeres bajnok etióp Lelisa Desisa, honfitársa, a 2016-os győztes Lemi Berhanu, valamint a kenyai Evans Kiplagat Chebet, Felix Kipchirchir Kandie, Philemon Rono Cherop és Stephen Sambu is rajthoz áll.