Phjongcshang 2018: kimaradt a norvég csapatból a szurkolók kedvence

Petter Northug, sífutás
SWEDEN, Falun : Norway's Petter Northug Jr reacts on the podium after winning the men's 50km Cross Country mass start race of the 2015 FIS Nordic World Ski Championships in Falun, Sweden, on March 1, 2015. Norway’s Petter Northug won the event ahead of Czech Republic’s Lukas Bauer (2nd) and Sweden’s Johan Olsson (3rd). AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
Petter Northug kétszeres olimpiai bajnok sífutó nem lesz ott a február 9-én rajtoló phjongcshangi téli olimpián, mivel kimaradt a norvég csapatból.

Annak ellenére, hogy a 32 éves sportoló a mostani szezonban nem mutatott jó formát, a szurkolók többsége abban bízott, hogy tartalékként kiutazhat a dél-koreai játékokra, azonban a norvég csapat szerdai kihirdetésekor hiányzott a neve a listáról.

- mondta Northug edzője, Stig Rune Kveen a VG című lapnak.

Petter Northug nem lehet boldog Forrás: AFP/Christof Stache

A 13-szoros világbajnok sífutó a 2010-es, vancouveri játékokon két aranyérem mellett egy-egy ezüstöt és bronzot is gyűjtött, négy éve Szocsiban pedig kétszer a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az már korábban kiderült, hogy a norvégok másik élő legendája, Ole Einar Björndalen is lemarad a dél-koreai seregszemléről: minden idők legeredményesebb téli olimpikonjának (8 arany-, 4 ezüst-, 1 bronzérem) sem sikerült bekerülnie a sílövők csapatába.