Miklós Edit: A harmadik helyet kértem, meg is kaptam

Miklós Edit, alpesi sí, sízés, síelés
Edit Miklos of Hungary skis the Tickety Chutes section during her FIS World Cup training run at the Lake Louise Ski Resort in Alberta, Canada on December 1, 2016. / AFP PHOTO / Mark RALSTON
Vágólapra másolva!
Pályafutása során másodszor állhatott dobogóra rangos Világkupa-versenyen Miklós Edit, a magyar alpesi síző ezúttal a kanadai Lake Louise-ban lett harmadik. Stark Márton szövetségi kapitány szerint az, hogy a versenyző aranyérmes legyen a Világkupában, nem elrugaszkodott cél.

„Fantasztikusan érzem magam, nagyon örülök ennek a harmadik helynek. Amikor leértem nem gondoltam, hogy ez elég lesz, de hát a harmadik helyet kértem, úgyhogy meg is kaptam" – nyilatkozta Miklós Edit, aki az alpesi sí Világkupa-sorozat szombati, Lake Louise-i lesiklófutamában a harmadik helyen végzett.

A magyar sportoló, aki 2015-ös St. Moritz-i sikert követően másodszor állhatott dobogóra, első nyilatkozatában Vura Márta pszichológusnak azt üzente, nagyon köszöni és öleli.

Miklós Edit Forrás: AFP/Mark Ralston

„Meg kell mondanom, hogy szerencsém volt az időjárással is. Nagyon elégedett a csapatom, köszönöm a sok szurkolást" – tette hozzá.

Stark Márton, az alpesi síelők szövetségi kapitánya a magyar szövetség közleményében úgy fogalmazott: az volt a cél, hogy Miklós Edit Lake Louise-ban dobogóra állhasson, és ez remek kezdés.

Miklós Edit a dobogón (jobbra) Lara Gut (balra) és Ilka Stuhec társaságában Forrás: AFP/Mark Ralston

"Az, hogy aranyérmes legyen a Világkupában, nem elrugaszkodott cél. Azzal az akarattal, ami megvan benne, és azzal a sok munkával, amit belefektet, eléri célját. Sosem adta fel, hosszú utat tett meg, és nagyon megérdemli a dobogós helyezést" - nyilatkozta Stark Márton.