Federer elhagyja gyerekkori példaképét

Roger Federer, tenisz
Switzerland's Roger Federer returns the ball to the USA's John Isner during their third round tennis match at the ATP World Tour Masters 1000 indoor tennis tournament in Paris on November 5, 2015. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
Vágólapra másolva!
Távozik a volt világelső Stefan Edberg a 17-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federer edzői stábjából, a svéd klasszis teniszező helyét a horvát Ivan Ljubicic veszi át.

A svájci szupersztár szerdán közölte, hogy két sikeres év után elválnak útjaik Edberggel.

"Egy álmom vált valóra, hogy együtt dolgozhattam gyermekkorom példaképével. Sokat tanultam tőle, és a hatása a jövőben is látszani fog a játékomon" - mondta a 34 esztendős Federer, aki eredetileg egy évre tervezett Edberggel, majd meghosszabbították az együttműködést. Ez idő alatt kilenc tornán diadalmaskodott, emellett tavaly a válogatottal megnyerte a Davis-kupát.

Roger Federer új edzővel folytatja Forrás: AFP/Miguel Medina

Federer első számú edzője továbbra is a 2008 óta őt kísérő Severin Lüthi DK-kapitány lesz, Edberg helyére pedig Ivan Ljubicic érkezik. A 36 éves, 2012-ben visszavonult horvát teniszező az utóbbi három idényben a kanadai Milos Raonic felkészülését irányította.