Auschwitz hiénájához hasonlították a magyar származású teniszezőnőt

Bacsinszky Tímea, tenisz
FRANCE, Paris : Switzerland's Timea Bacsinszky celebrates after winning a point against Belgium's Alison Van Uytvanck during the women's quarter-finals of the Roland Garros 2015 French Tennis Open in Paris on June 3, 2015. AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
Vágólapra másolva!
Botrányt okozott a Mundo Deportivo nevű spanyol lap újságírója, aki egy náci háborús bűnöshöz hasonlította Bacsinszky Tímeát.

A magyar származású, de svájci színekben versenyző Bacsinszky a pekingi torna döntőjében a spanyol Garbine Muguruzával játszott, aki 7:5, 6:4-re nyert, és ezzel pályafutása második tornagyőzelmét aratta.

A meccsről írt tudósításában a Mundo Deportivo újságírónője, Emilia Landaluce azt írta, Bacsinszky erőtől duzzadó, de hatékony teniszt játszott.

Bacsinszky szurkolói kiakadta a spanyol lap írásán Forrás: AFP/Dominique Faget

Grese 19 éves korától szolgálta a nácikat

"Bacsinszky olyan brutálisan ütötte meg a labdákat, hogy könnyű lenne őt beleképzelni Irma Grese helyébe, az auschwitzi koncentrációs tábor egyik hírhedt őrének szerepébe, aki halálra kínozta a rabokat" - írta Landaluce.

Grese 1942 nyarán, 19 évesen került a ravensbrücki koncentrációs táborba, majd 1943 márciusában Auschwitzba helyezték át.

Fiatal kora ellenére 30 ezer rab fölött őrködött, és kegyetlen stílusa miatt az Auschwitz hiénája névvel illették.

Gresét a háború után halálra ítélték, és 1945. decemberében felakasztották.

Azzal mentegetőzött, hogy csak vicc volt

Érthető ezek után, hogy Svájcban komoly felháborodás követte Landaluce cikkét. A Blick megkereste a spanyol újságírónőt, aki azzal védekezett, hogy csak viccelni akart, és szerinte az olvasók tisztában voltak vele, hogy a hasonlatot nem gondolta komolyan.

Azt is hozzátette, hogy szeretne bocsánatot kérni, mert egyébként csodálja Bacsinszky játékát,

és csak azt próbálta kifejezni, hogy milyen erőteljes stílust képvisel.