Vágólapra másolva!
Fábiánné Rozsnyói Katalin, a férfi kajaknégyes edzője vette át pénteken annak az új motorcsónaknak a kulcsait, melyet a jövőben a kajak-kenu-válogatott használhat Szolnokon, a Holt-Tiszaparti Vízisporttelepen.

Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár úgy fogalmazott, hogy az átadás elsősorban gesztus értékű: tisztelgés egy emberileg és szakmailag egyaránt a sportágat meghatározó példakép, Fábiánné Rozsnyói Katalin munkája előtt. Mindemellett azonban nem egyszeri alkalom, hanem egy folyamat része.

A férfi kajakosok lehagyták az ócska motorcsónakot

Fábiánné Rozsnyói Katalin az eseményen arról beszélt: az ajándék a legjobbkor érkezett, hiszen a Magyar Kajak-Kenu Szövetség motorcsónak-parkja meglehetősen elavult. Felidézte, hogy a régi, nehézkes vízi járművekkel az utóbbi időben egyre több műszaki probléma adódott és olyan is előfordult, hogy nem tudta tartani a sebességet az általa edzett férfi kajak négyessel.

Fábiánné Rozsnyói Katalin mellett nincs lazsálás Forrás: Facebook/Toth David

A felkészülésről szólva jelezte: időarányosan jól haladnak, ám az idei év legfontosabb versenyén, a jövő hét szerdán kezdődő milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon nem a helyezések és az érmek száma, hanem a tervezett kvóták megszerzése lesz az elsődleges szempont. A vb persze fontos állomás és hasznos értékmérő lesz – mondta a férfi kajak négyestől dobogós helyezést remélő mesteredző. Ám számukra már a 2016-os riói olimpia az igazi cél – tette hozzá.

Fábiánné Rozsnyói Katalin a friss zsákmánnyal Forrás: MTI/Mészáros János

Pénteken a kajak-kenusok nyilvános edzést is tartottak Szolnokon, csakúgy mint Dunavarsányban és Csepelen.