Vágólapra másolva!
Ugyan mindösszesen csak három menetig tartott, de pár perc alatt is látványos mérkőzést produkált Houstonban, 31 ezer néző előtt Saul Alvarez és James Kirkland.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint a nagyváltósúlyú összecsapás nyitómenetét az amerikai Kirkland bátran kezdte, azonban sokkal esélyesebb mexikói riválisa már ebben az etapban padlóra küldte.

A második felvonásban a gyengén védekező Kirkland megpróbált visszajönni az elúszni látszó mérkőzésbe, de Alvarez nem kegyelmezett, és a harmadik menetben brutálisan (év KO-ja gyanús megmozdulással) kiütötte a még két alkalommal padlót fogó amerikait.

A 24 éves Alvareznek ez volt a 45. győzelme (ebből 32 volt KO), és van egy-egy döntetlenje és veresége is. A nála hét évvel idősebb Kirkland 32 győzelme mellé most a második vereségét gyűjtötte be.

"Nem vettem észre az ütést, amely a vesztemet okozta" - nyilatkozta a meccs után Kirkland, akit CT-vizsgálat miatt a kórházba szállítottak, de mindent rendben találtak nála, annak ellenére, hogy a kiütés után nem velt jó bőrben.

Alvarez kevesebbet ütött, mint Kirkland (150-103-ra nyert ebben a mutatóban az amerikai), de sokkal hatékonyabb volt, kétszer annyiszor talált (87-42). Alvarez következő ellenfele egy hozzá hasonlóan dinamikus, sokat ütő klasszis, Miguel Cotto lehet, de a Puerto Ricó-i előbb még az ausztrál Daniel Geale-lel bokszol június elején.