Vágólapra másolva!
Alig nézte valaki a szocsi olimpia első versenyeit, pedig ideális volt az időjárás. Péntek este tartják a hivatalos megnyitót.

Nagyon kevés néző volt kíváncsi csütörtökön a szocsi téli olimpia első versenyszámára, a hódeszkások slopestyle (trükkös akadályverseny) versenyszámának selejtezőjére.

A helyi idő szerint délelőtt 10 órakor kezdődő, közel hét órán tartó férfi és női kvalifikáció alatt a lelátók jelentős része üres volt, különösen a selejtező elején, illetve vége felé voltak nagyon kevesen. Pedig az idő remek, süt a nap, és kellemes a hőmérséklet.

Már hetekkel az olimpia előtt lehetett arról hallani, hogy a jegyeladással nem állnak jól az oroszok, időarányosan jóval kevesebb fogyott, mint a korábbi olimpiák idején. Ebben lehet némi szerepe a terrofenyegetettségnek is, bár az olimpia önkéntesei, például, helyszíni tudósítónk szerint nem rezeltek be.

A XXII. téli olimpia hivatalosan csak a pénteki megnyitó után kezdődik, de három sportágban már csütörtökön rendeznek versenyszámokat. A hódeszkások mellett a műkorcsolyázóknál a most debütáló csapatversenyben a férfiak és a párosok mutatják be rövidprogramjukat, síakrobatikában pedig a női mogul (buckasí) selejtezője kezdődött.

Az olimpia részletes menetrendjét itt találja.