Vágólapra másolva!
Megtehette volna, hogy kint marad Barcelonában, de bölcsebb annál, hogy belemenjen értelmetlen konfliktusokba - mondja Gyurta Dániel hazaküldött edzője, Széles Sándor.

"Nem voltam teljesen jó egészségügyi állapotban, de volt ilyen tavasszal is. Akkor voltam vele kórházban is, dehát kiengedtek" - mesélt a mesteredző "gyomorfekélyszerű" problémájáról az Nsotv-nek, melynek stábjával együtt nézte végig Gyurta világbajnoki győzelmét péntek este az otthonában.

A döntő után az immár háromszoros vb-aranyérmes Gyurta azt nyilatkozta, jobban meg kellene becsülni az edzőit, és nem tartja korrektnek, ami mostanában történt. Szélest kedden küldte haza a vébéről Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke, aki célzott rá, hogy az edzőnek alkoholproblémái vannak.
"Kicsit váratlanul ért, kicsit gyorsan jött, de mérlegeltem és elfogadtam a döntést" - mondta Széles, hozzátéve, így is megtehette volna, hogy kint marad, de bölcsebb és idősebb már annál, hogy belemenjen értelmetlen konfliktusokba.

A döntő hajráját higgadtan nézte végig, csak annyit jegyzett meg húsz méterrel a vége előtt, hogy nem lesz világcsúcs. "Meggyőző volt a teljesítménye, igazolta a papírformát" - értékelte tömören Gyurta úszását.

"Nem valószínű, hogy magyar edzőnek lesz érmes versenyzője ezen a vébén. Ja, kivéve az alkoholistát, aki én vagyok (Hosszú Katinkának amerikai edzője van). Ha engem is kiirtanak, akkor meg annyi annyi se lesz" - szúrt oda egyet Széles, megjegyezve, hogy azért van még hátra két nap a vébéből, és természetesen nem szurkol senki ellen.

A Nemzeti Sportnak arról is beszélt, hogy esze ágában sincs elválni Gyurtától. "Hogy ott akarna hagyni? Hülye volna! Nem saját maga ellensége. (...) Többször akarták tőlem elvenni Danit, mint amennyi sört megittam életemben."