Vágólapra másolva!
Az EDF DÉMÁSZ- Szeged női kajakosainak edzője, Kovács László tudja, egykori tanítványa, a Győrbe visszatérő Douchev-Janics Natasa versenytárs lesz, miközben bízik abban, hogy jelenlegi tanítványai bekerülnek a világkupán induló válogatottba - írja a Délmagyar.hu.

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged női kajakosai közül hárman eljutottak olyan helyre, ahol az elmúlt hetekben jó néhány kilométert lapátolhattak - nem havas körülmények között.

"Horváth Alexandra már itthon edz, hiszen az elmúlt héten ért haza Sabaudiából. Kapott egy kis pihenőt, aztán már edzésre jelentkezett" - kezdte Kovács László edző. "A napokban szálltunk először vízre a Maty-éren, most mindennél fontosabb, hogy a lányok minél többet vízen legyenek. Az olaszországi felkészülése jól sikerült, az U23-as válogatott tagjainak 2000 méteres mérésén második, tíz kilométeren pedig negyedik helyen végzett. Kárász Anna húsvét után, április 5-én jön haza Ausztráliából, őt majd csak akkor tudom meglocsolni. Seprenyi Sára pedig ma érkezik haza egy két hónapos bulgáriai felkészülésből, így aztán húsvét után teljes lesz a csapatom, amely összesen kilencfős" - nyilatkozta a szakember.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Kárász Anna (balra) csak áprilisban tér haza MTI/Kovács Tamás


Az idény egyik legfontosabb és egyben legelső versenye a május eleji szegedi Világkupa. A londoni olimpia résztvevői az eredményeik alapján védettek, ám Storcz Botond szövetségi kapitány azért lehetőséget ad az ott nem szerepelteknek is a Maty-éri indulásra.

"Az olimpikonok kivételével egy kétezer méteres időmérésen vesznek majd részt a lányok, itt lehet bekerülni a Vk-csapatba. Horváth Alexandra biztató eredményt ér el, Kárász Anna sokat erősödött, jó időeredményt produkált, és a válla is bírta a gyűrődést. Szóval adott az esély, hogy mindketten ott legyenek a világkupa indulói között" - vélte optimistán Kovács.

A szakember korábbi tanítványa, a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa jelenlegi helyzetéről így vélekedett: "Időszerű lenne végre véglegesen eldöntenie, hogy hol szeretne letelepedni. Ha Győr, akkor legyen Győr. Versenytárs lesz, ez tény."

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Janics versenytárs lesz MTI/Kovács Tamás

Kovács a héten együtt ebédelt Mirko Nisoviccsal, a szerb szövetség elnökével. "Meghívtam egy jó szegedi halászlére, és aki a főtitkára társaságában visszahozta Natasa négy hajóját, amely most a Maty-éren van. A szerbek örülnek, hogy van olyan klub, amely befogadta Natasáékat, de az is igaz, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal nem jutottak dűlőre. Szerbiában a közvélemény nem érti, mi miért történik Natasával kapcsolatban: a kijelentései alapján ők sem erre számítottak" - mondta Kovács László.