Vágólapra másolva!
A korábbi hírekkel ellentétben a magyar pingpongos lányoknak nem kellett a szombattól hétfőig tartó iráni versenyen fejkendőt viselniük meccs közben, igaz, a csapat férfi edzője, Szappanos Csaba nem lehetett jelen a találkozókon.

Imre Leila, Nagypál Csilla, Fehér Zsófia és Fuderer Dalma Teheránban lépett asztalhoz, és az eredeti hírek még arról szóltak, hogy a négy tinédzser korú lánynak játék közben Irán vallási szokásai miatt kendőt kell viselnie, amely alól nem kandikálhat ki a hajuk.

Mint kiderült, az iráni szervezők végül mégsem ragaszkodtak a szokások betartásához. "A teremben nem kellett kendőt használni, és rövid nadrágban is lehettek a lányok. Férfi a teremben nem lehetett, amikor egymással játszottak, így csak előtte es utána adhattam instrukciókat, tanácsokat" - nyilatkozta az Origónak Szappanos Csaba edző, hozzátéve, hogy nagyon kedvesek és vendégszeretők voltak az irániak.

Az edzőnek a metrón el kellett hagynia a lányokat, akik csak a számukra kijelölt kocsikban utazhattak, azt viszont sikerült elérni, hogy a csapat szállása egy helyen legyen. A társaság megnézte a perzsa királyok kincseit és a híres bazárt, miközben konstatálták, hogy a közlekedés nem európai embernek való: nem számít, hogy pirosat vagy zöldet mutat a közlekedési lámpa.

A felkészülési torna összes költségét az iráni szövetség állta. A túra szakmailag is jól sikerült, mivel két vb-résztvevő csapat ellen is játszani tudtak a magyarok.

A mieink négy érmet nyertek. Az Imre, Nagypál kettős ezüstérmes lett párosban, a csapat bronzérmet szerzett, egyéniben pedig Imre Leila és Nagypál Csilla végzett a harmadik helyen.