Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka ezüstérmet nyert 100 méter vegyesen a herningi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. A Vasas versenyzője ezzel már a második érmét nyerte a dániai eseményen, most mégsem boldog.

Hosszú Katinka csütörtökön megnyerte a 200 méter vegyest, az újabb elsőség begyűjtésében azonban meggátolta a litván Ruta Meilutyte, aki kihasználta magyar riválisa gyengébb fordulóit. A Vasas élversenyzője pillangón és mellen teljesített önmagához képest rosszabbul, és a befejező szakaszon, gyorson a hatalmas véghajrá az ezüsthöz volt elegendő.

"Ezt jól elszúrtam. Nem is az elejét, inkább a mellet" - értékelte produkcióját Hosszú Katinka. "Amikor láttam, hogy Ruta jön mellettem, akkor talán tudat alatt kicsit megijedtem, a fordulóm és a gyors ettől teljesen szétesett. Maradjunk annyiban, hogy nem vagyok boldog."

Hosszú tavaly a rövidpályás világ- és Európa-bajnoki titulust is begyűjtötte ebben a számban. Ezúttal - 57.45 másodperces világcsúcsától jócskán elmaradva - 57.96-tal ért célba, míg a hatodikként záró Verrasztó Evelyn, aki 2010-ben volt Eb-első 100 méter vegyesen, 59.63 másodperc alatt teljesítette a távot.

Az idén nagy medencében két világbajnoki címet nyert Hosszú Katinka a döntő előtt vette át az Európa legjobb úszónőjének járó bronzszobrot, a LEN Award-ot.