Élő:
Vágólapra másolva!
Kapott egy esélyt, és szeretne is élni vele, mondta Bermane Stiverne, aki jövőre kötelező kihívóként kötelek közé léphet a világbajnok Vitalij Klicsko ellen. Úgy véli, rajta kívül nincs más, aki megszorongathatja, sőt meg is verheti az ukrán óriást.

A Bokszvilágtanács (WBC) Bangkokban tartott kongresszusán a szervezet nehézsúlyú világbajnoka, Vitalij Klicsko arról biztosított mindenkit, hogy jövő ősszel, miután felépült kézsérüléséből, kiáll kötelező kihívója, Bermane Stiverne ellen.

"Nem nézem le Vitalijt a kora miatt. Folyamatosan edzek, és formában vagyok. Bármikor is következik be kettőnk meccse, azt akarom, hogy emlékezetes legyen és szakmailag értékes" - nyilatkozta a kanadai ökölvívó, aki úgy gondolja, le tudja győzni az ukrán világbajnokot.

"Mindent meg fogok tenni, ami más ökölvívóknak még nem sikerült. Megnéztem már Vitalij utolsó négy-öt meccsét, minden ellenfele be volt ijedve tőle, vagy egyszerűen nem volt formában. Okosabban és keményebben kell bokszolnom, kaptam egy esélyt, akit szeretnék is kihasználni. Nem izgat, hogy mikor bokszolunk, egy álmom válik valóra azzal, hogy a címért harcolhatok" - idézte a Profiboksz.hu portál.

Stiverne azért is magabiztos, mert az amatőrök között minden nála nagyobb bunyóst megvert már: "Jelenleg nem látok rajtam kívül mást, aki megszorongathatja, sőt, meg is verheti Vitalijt. Úgy hiszem, hogy én vagyok, aki erre képes és meg is fogom csinálni!"