Vágólapra másolva!
Cseh László és Verrasztó Evelyn két-két elsősége jelentette a százhalombattai rövidpályás országos bajnokság második napjának fénypontját. Cseh egy harmadik aranyat is szerezhetett volna, de délelőtt kizárták 100 vegyesen. A Kőbánya SC versenyzői öt elsőséget szereztek.

A csütörtöki nap első bajnoki címét Cseh László szerezte ötven pillangón, aki aztán a nap slágerszámában, kétszáz pillangón is győzött. Parádés mezőny gyűlt össze, hiszen Biczó Bence, Pulai Bence és Verrasztó Dávid is az üldözők táborát erősítette, ám Csehnek ezen a napon egyikük sem lehetett ellenfele: egy teljes másodperccel volt gyorsabb Biczónál és a többieknél.

Száz vegyesen ugyanakkor nem állhatott rajthoz: a délelőtti előfutamokban saját bevallása szerint annyira belefeledkezett a hátúszás delfinezésébe, hogy túl későn jött ki a víz alól, és nem volt visszaút: kizárták. Távollétében az ifjú Mészáros Márk nyerte ezt a számot, míg a száz mellen Financsek Gábor győzött.

Cseh László Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Ez nagyon jó úszás volt, élveztem, és szerintem kétszáz pillén ezen a bajnokságon sohasem úsztam ennyire jó időt, még amikor cápadresszben mentem, akkor sem. Ha azt veszem, hogy a fordulóim nem voltak teljesen jók, akkor abszolút bizakodhatok, úgy gondolom. Sajnálom, hogy száz vegyesen hibáztam délelőtt, szívesen megnéztem volna, mit tudok élesben ezen a távon, de így sem bánkódom" - nyilatkozta Cseh László

A férfiak többi versenyében szintén a Kőbánya klasszisai győztek, hiszen 100 gyorson az újból régi önmagára emlékeztető Kozma Dominik, 200 háton pedig az egyeduralkodónak számító Bernek Péter tarolt. A Turi-tanítványok közül Szilágyi Liliána száz pillangón nem talált legyőzőre.

A nőknél egyébként inkább a Jövő SC-Veolia dominált: Verrasztó Evelyn 200 gyors után 100 vegyesen is igazolta, hogy végre ismét régi önmagához méltó formában úszik.

"A kétszáz különösen tetszett, jó volt az idő, jól is éreztem magam. Úgy tűnik, végre sikerült minden rosszat magam mögött hagynom. Ez jó jel, 2009-ben is azután tudtam eredményesen úszni, hogy a római világbajnokság rosszul sikerült. Ez a mostani azért jóval mélyebb gödör volt, jóval nagyobb pofonból kellett felállnom, hiszen 2012-ben minden rosszul sült el. Én viszont olyan vagyok, hogy hamar magam mögött tudom hagyni a rosszat. Már rég nem rágódom semmin, az úszásra tudok koncentrálni ismét, és ez talán már látszik is" - mondta Verrasztó Evelyn.

Az új hullám is remekül teljesített, hiszen Joó Sára 50 háton, Sztankovics Anna 50 mellen, Sebestyén Dalma 200 mellen, Kiss Nikoletta pedig 800 gyorson zárt az élen.

A második napi bajnokok, férfiak:
50 m pillangó: Cseh László (Kőbánya SC) 23.61 mp
100 m gyors: Kozma Dominik (Kőbánya SC) 48.61 mp
200 m hát: Bernek Péter (Kőbánya SC) 1:51.90 p
200 m pillangó: Cseh László 1:53.47 p
100 m mell: Financsek Gábor (Pécsi Sport Nonprofit) 59.57 mp
100 m vegyes: Mészáros Márk (Budafóka XXII. SE) 55.25 mp

nők:
50 m hát: Joó Sára (Jövő SC-Veolia) 28.57 mp
50 m mell: Sztankovics Anna (UTE) 31.83 mp
200 m gyors: Verrasztó Evelyn (Jövő SC-Veolia) 1:54.94 p
100 m pillangó: Szilágyi Liliána (Kőbánya SC) 58.12 mp
200 m mell: Sebestyén Dalma (Hullám '91 ÚE) 2:28.94 p
100 m vegyes: Verrasztó Evelyn 1:00.43 p
800 m gyors: Kiss Nikoletta (UTE) 8:39.67 p

Az ob szombati zárónapján tizenkét számban hirdetnek bajnokot.