Vágólapra másolva!
Ismét együtt dolgozik Gyurta Dániel és a barcelonai vébéről hazaküldött edzője, Széles Sándor.

"A Világkupa-versenyekre készülünk Danival, szeretné kipróbálni magát ebben a sorozatban is" - mesélt a Blikknek a nyáron alkoholizmussal megvádolt Széles, akit nyombélfekéllyel kezeltek. "Hála Istennek már sokkal jobban érzem magam, szépen felépültem. Utólag visszagondolva, lehet, hogy ki sem kellett volna utaznom Barcelonába, de a szeretteim rábeszéltek."

"Akkor nem voltam túl jó egészségi állapotban, a versenyeket persze bírtam volna, de ha történik valami, és kórházba kerülök, akkor mégiscsak az a jobb, ha hazai környezetben a saját orvosom gyógyít. Ezen azonban már túl vagyunk, a rövid nyári szünet után visszatértem a medence partjára, és két hete Dani is csatlakozott hozzánk."

Gyurta az edzés után mosolyogva beszélgetett öccsével, Gergővel és Szélessel. "Jó volt újra edzésbe állni a rövid pihenő után. Nem hozott változást a nyár, s a következő hetek sem tartogatnak meglepetéseket, hiszen tizenöt éve dolgozom ezzel a stábbal, Sanyi bá' vezetésével" – közölte Gyurta, aki a napokban sportszerű cselekedetért diplomát vehetett át a Nemzetközi Fair Play Bizottságtól Párizsban. Olimpiai sikere után aranyérme másolatának átadásával tisztelgett elhunyt norvég riválisa, Alexander Dale Oen emléke előtt.