Vágólapra másolva!
Kötelező kihívója, a nála 19 évvel fiatalabb Karo Murat ellen teszi kockára címét az IBF félnehézsúlyú világbajnoka, Bernard Hopkins július 13-án.

A 48 éves ökölvívó eddig a Hóhér becenéven futott, de mint mondja, ezt a korszakot lezárta, és immár mint Alien, azaz Idegen lép szorítóba.

"Be kell vallanom, hogy nem vagyok emberi lény" - magyarázta a döntés hátterét. "Egy idegen vagyok, egy földönkívüli. A Pluto nem lakható bolygó, szóval, csakis a Marsról jöhetek. Immár végleg nyugdíjaztam a Hóhért, Bernard Hopkinstól ezt a szót többé nem fogják hallani."

Hopkins elmondta, a szurkolói nevezték el földönkívülinek, de ő is annak tartja magát. "Itt élek a Földön, de nem az én valódi világom. Az én világomban ismeretlen fogalom az öregedés."

Az amerikai bunyós kielemezte leendő kihívóját, Karo Muratot is. "Nincs veszítenivalója, a teher rajtam van. Én vagyok a címvédő, ő pedig a trónkövetelő. Nem lesz sétagalopp számomra ez a meccs. Nem fogok keresztülnézni rajta, tudom, hogy mi forog kockán."

Hopkins az első öt menetre légkalapácshoz hasonló balegyeneseket ígért. "Ezeket simán bekajálja. Nem mozgatja a fejét, amúgy sem egy mozgékony gyerek. A csőrére fogok menni, hogy egyre nehezebben szedje majd a levegőt, és kinyissa a száját."

Hopkins a német ellenfele erényeit is elismerte. "Egyben van a srác, nem rossz az ütőereje sem, és hát nyilván fiatalabb nálam. Az energia és az agresszió tehát nála lesz. A teher viszont az én vállamat fogja nyomni, már csak a korom miatt is, illetve azért, amit megpróbálok véghezvinni."

www.profiboksz.hu