Vágólapra másolva!
Az egyes küzdelmek egyetlen magyarja, Babos Tímea három szettben kikapott kedden a francia Mathilde Johanssontól a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában.

A 28 éves francia jelenleg 98. a világranglistán, azaz egy hellyel előzi meg a soproni játékost. A két teniszező eddig egyszer találkozott: a 2010-es budapesti Antalis Kupa döntőjében Johansson győzött 6:7, 6:1, 6:0-ra.

A második meccsüket is Babos kezdte jobban, 5:1-re elhúzott, és 5:2-nél elbukta ugyan az adogatását, de 5:4-nél már kiszerválta a 41 perces szettet. A folytatás is a budapestihez hasonlóan alakult, a göteborgi születésű Johansson három brékkel 5:1-re ellépett, majd behúzta a 35 perces második játszmát.

Az utolsó felvonásban a francia 1:1-nél vette el a 20 éves Babos szerváját, majd 2:4-nél ismét, s végül 1 óra 53 perc alatt győzött, így ő készülhet a tavaly döntős lengyel Agnieszka Radwanska ellen a második fordulóban.

Babos tavaly a wimbledoni torna első fordulójában az amerikai Melanie Oudint győzte le, majd a második körben nagy csatában szenvedett vereséget az orosz Nagyja Petrovától.

Wimbledon, női egyes, 1. forduló:
Johansson (francia) - Babos Tímea 4:6, 6:1, 6:3