Vágólapra másolva!
A címvédő orosz Marija Sarapova három játszmában nyert csütörtökön a fehérorosz Viktorija Azarenka ellen, ezzel ismét bejutott a női verseny döntőjébe a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokságon, a Roland Garroson. Ellenfele a döntőben a világelső Serena Williams lesz, aki pillanatok alatt kiütötte Sara Erranit.

A két volt világelső csatáját a második helyen kiemelt Sarapova kezdte jobban, mindössze egy játékot vesztve hozta az első játszmát. A folytatásban az Austalian Open-bajnok Azarenka összekapta magát, és egyenlített, majd egy körülbelül félórás esőszünet következett. A döntő szett kiegyenlített, izgalmas harcot hozott, végül a 26 éves Sarapova ötödik meccslabdáját értékesítve diadalmaskodott. Az orosz játékos pályafutása ötödik Grand Slam-trófeájára hajt, és ez lesz a nyolcadik fináléja GS-viadalon.

Sarapova ismét a döntőben Párizsban Forrás: Miguel Medina

"Címvédőként az volt a legfontosabb, hogy bejussak a döntőbe. Jókor jött az esőszünet, volt egy kis időm újragondolni a dolgokat, és sikerült utána ugyanúgy irányítanom, mint az első szettben" - mondta Sarapova, aki négy emccslabdát is elbukott, erre így reagált: "Az utolsó pontok mindig nehezek egy meccsen, örülök, hogy sikerült legyőznöm az idegességemet."

A másik ágon a világranglistát vezető amerikai Serena Williams és az olasz Sara Errani találkozott, de a világelsőt megszorítani sem tudta a tavalyi döntős, akinek 37 perc kellett az első játéka megnyeréséhez. A Roland Garrost eddig egyszer, 2002-ben megnyerő Serena Williams 46 perc alatt ütötte ki 6:0, 6:1-re Erranit.

Eredmény:
női egyes, elődöntő:
Sarapova (orosz, 2.) - Azarenka (fehérorosz, 3.) 6:1, 2:6, 6:4
S. Williams (amerikai, 1.) - Errani (5., olasz) 6:0, 6:1