Vágólapra másolva!
Továbbra sem tágít elhatározása mellől a brit David Haye, aki szeretne megmérkőzni a WBC nehézsúlyú profiboksz-világbajnokával, Vitalij Klicskóval.

A brit ökölvívó szerint a 41 éves Vitalinak szüksége van erre a meccsre, hogy méltón fejezze be pályáját: "Elértem a kitűzött célomat, hogy profiboksz-világbajnok legyek. Van elég pénzem a bankban, hogy megéljek és egészséges vagyok. De van még egy utolsó fejezet, amit meg kell írnom, a Vitalij Klicsko elleni meccs lenne az" - idézte a Profiboksz.hu David Haye-t.

A brit bokszoló 2011 nyarán simán kikapott Vladimir Klicskótól, és így elveszítve WBA-övét előbb visszavonult, majd tavaly nyáron visszatért és az ötödik menetben kiütötte honfitársát, Dereck Chisorát.

Haye állítása szerint az RTL nagyon szeretné, hogy bokszoljon egyet Vitalij Klicskóval, és csak az ukránon áll, hogy összejön az ütközet vagy sem.

"Remélhetőleg még szerepelek a terveiben. Nincs más a nehézsúlyban, akivel az RTL ilyen kaliberű meccset sugározhat Klicskóval. Vitalijnak nem volt egyetlen komoly megameccse sem, amiért később is emlékeznének rá az emberek. Az egyetlen nagy mérkőzése a Lewis elleni volt, ahol alulmaradt" - mondta Haye, aki gúnyosan hozzátette, azért túléli valahogy, ha riválisa mégsem akarja a mérkőzést.

"Szerintem kiütném" - vélte. "Negyvenegy évesen azért már benne van a korban, kicsit már kopott is a sebessége. De ha nem kér belőlem, akkor is boldog vagyok azzal, amit elértem."