Vágólapra másolva!
Meglepetésre idő előtti győzelemmel védte meg szuperbajnoki címét Felix Sturm, a WBA középsúlyú világbajnok profi ökölvívója, aki korábbi csapattársával, az egykori WBC-bajnok Sebastian Zbikkel csapott össze Kölnben.

A presztízsmeccsnek külön pikantériát adott a két - amúgy visszafogott - bokszoló elmúlt napokban mutaott nyilatkozatháborúja is, melynek során kiadós verést ígértek egymásnak.

Az első néhány menet a tíz hónapot kihagyó Zbik fellángolásaival teltek, aki főleg kombinációival tudta zavarba hozni a kezdetben csak balegyenesekre építő, de egyértelműen kivárásra játszó Sturmot.

A meglepően akciódús, sok ütéssel tarkított mérkőzésen Sturm szép fokozatosan tovább emelte a tempót, és precíz balegyeneseivel kezdte megtörni az Universum technikás bunyósát, akinél már az ötödik menet környékén jelentkeztek a kondicionális problémák, ráadásul Sturm felütései is megoldhatatlan problémát jelentettek a számára.

Zbik szép lassan elfogyott a mérkőzés utolsó harmadára. A kilátástalan összecsapást végül Artur Grigorjan edző révén a kilencedik menet után adta fel Zbik csapata, így a hosszú idő után ismét meggyőző teljesítményt nyújtó Sturm 11. alkalommal védte meg címét, amelyet közel öt éve birtokol.

"Nagyon csalódott vagyok, úgy gondolom, jól kezdtem, de el kell ismernem, hogy Felix végül simán legyőzött" - mondta Zbik.

"Nagyon fair meccs volt, igazi reklám a bokszsportnak. Zbik jól felkészült és nagyon kombinatív volt, kellett egy kis idő, amíg megoldottam. Egyik legnehezebb mérkőzésem volt" - nyilatkozta Sturm, akire Gennady Golovkin várhat a közeljövőben.

A kilencedik menet: