Vágólapra másolva!
A gerelyhajító Olteán Csongor, a súlylökő Kürthy Lajos és 200 méteren Petráhn Barbara is kiesett a barcelonai atlétikai Európa-bajnokság pénteki versenynapjának délelőttjén.

A legközelebb Olteán állt a továbbjutáshoz, aki éppen csak lemaradt a 12-es döntőről. A 26 éves atléta az utolsó pillanatban került a csapatba, a nevezési határidő lejárta előtt érte el 78,93 méterrel idei csúcsát - ami egyben élete második legjobbja. A selejtezőben viszont 81 méter volt a szint, amit nem sikerült megközelítenie.

A hol szemerkélő esőben, hol tűző napsütésben Olteán 76,53-mal kezdett, de javítani nem tudott, 75,05 következett, majd harmadik kísérletét elrontotta. Ennek ellenére továbbjuthatott volna, mivel a másik csoportban sem születtek jó eredmények, végül azonban innen öten megelőzték, s a 13. helyen zárt.

A tavalyi fedett Eb-ötödik Kürthy húsz méter fölötti eredménnyel kezdte az idényt, de azóta nem sikerült a lélektani határnak is számító eredményt elérnie, márpedig ezúttal ez volt a selejtezőszint. Kürthy egy rontott kísérlet után 19,15 métert ért el, majd harmadikra is kilépett, összesítésben a 16. helyen végzett.

A 400-on 16. Petráhn hatodikként, azaz utolsóként ért célba futamában 24.07 mp-cel.

A délutáni programban Kiss Dániel éremért futhat 110 m gáton, de ehhez előbb tovább kell jutnia a 18.35 órakor kezdődő elődöntőből. A finálét 19.50 órakor rendezik.

Orbán Éva pedig a kalapácsvetés döntőjében szerepel (20.20 ó).