Vágólapra másolva!
A meccs előtt közel három éve nyeretlen Evander Holyfield technikai KO-val legyőzte a túlsúlyos Francois Bothát, és ezzel a profi boksz történetének második legidősebb nehézsúlyú világbajnoka lett George Foreman után.

Szombaton éjszaka Las Vegasban csapott össze a korábbi négyszeres nehézsúlyú világbajnok Evander Holyfield és a WBF címvédője, Francois Botha. A két veterán harcos találkozójára mindössze 3100 néző volt kíváncsi a helyszínen .

A meccset dél-afrikai Botha kezdte jobban, és agresszív, folyamatos támadásokra és gyorsaságára alapozott taktikájával elvitte a nyitó perceket.
A 47 éves Holyfield a mérkőzés második harmadában kezdett el magára találni, és sorra nyerte a meneteket, nem utolsó sorban annak köszönhetően, hogy a látványos túlsúlyt cipelő Botha kondíciója rohamosan fogyni kezdett.

A hetedik menetben bajba került, a nyolcadikban pedig padlót fogott Botha, ezt követően Russell Mora mérkőzésvezető le is léptette a 41 éves bajnokot.

Ezzel a győzelemmel Evander Holyfield megszakította közel három éve tartó nyeretlenségi sorozatát, begyűjtötte a WBF bajnoki címét, és több mint 25 éve tartó profi karrierje 43 győzelmét is elkönyvelhette.

www.profiboksz.hu