Vágólapra másolva!
A világelső Rafael Nadal három játszmában, két rövidítés után nyert szombaton a hazai kedvenc Andy Murray ellen és ezzel bejutott a döntőbe a Londonban zajló, 2,6 millió euró összdíjazású tenisz Mesterek Kupáján. Nadal ellenfele a Novak Djokovicot kiváló játékkal legyőző Roger Federer lesz.

Rafael Nadal a rövidítésekben mutatott mentális erejének köszönhetően jutott döntőbe a Mesterek Tornáján. Bár Andy Murray bukta az első szettet, ekkor még sikerült egyenlítenie, majd a döntő játszmában ismét csak tie-break döntött.

Így fejezte be Nadal a meccset

A mérkőzés 3 óra 11 percig tartott, a spanyol teniszező a vasárnapi fináléban Roger Federerrel találkozik. A svájci az első játszmában nagyon gyorsan ellépett az idegesen kezdő Djokovictól, aki már nem is nagyon erőltette magát.

A második szett jóval szorosabbra sikerült, Djokovic 3:0-ra is elhúzott, de Federer visszajött a brékhátrányból. A volt világelső rövid hullámvölgy után ismét elkapta a fonalat, 4:4-nél a második fogadóelőnyét kihasználta: Djokovic szervájánál tenyeres oldalra kilépve ütött nyerő returnt. Végül Federer hozta a saját adogatását, ezzel két szettben bejutott a döntőbe.

Mesterek Tornája, elődöntő:
Rafael Nadal (spanyol, 1.) - Andy Murray (brit, 5.) 7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (8:6)
Roger Federer (svájci, 2.) - Novak Djokovic (szerb, 3.) 6:1, 6:4