Vágólapra másolva!
79,3 kilogrammal sikeresen mérlegelt nyolcmenetesre tervezett félnehézsúlyú mérkőzésére Erdei Zsolt. A magyar profiökölvívó-világbajnok magyar idő szerint vasárnap hajnalban a  kenyai származású Samson Onyango ellen lép szorítóba.

Erdei Zsolt kétszeres világbajnok ökölvívó amerikai idő szerint pénteken 17.30 órakor, Atlantic Cityben, a Cesars Hotel aulájában részt vett a hivatalos mérlegelésen. Már egy órával előtte hatalmas felhajtás volt a szállodában, hiszen szombati bokszgála hivatalos mérlegelésére nem csak a versenyzők és a média, hanem hatalmas nézősereg is kíváncsi volt.

A mérlegre először a gála főmérkőzésének sztárjai, Sergio Martinez és Paul Williams álltak, akik 12 menetes középsúlyú világbajnoki meccsen vívnak meg egymással. Őket követte a "The Firebird" névre hallgató Erdei Zsolt, aki a 8 menetes félnehézsúlyú mérkőzésre 174,8 fontot nyomva, azaz 79,3 kilogrammal léphet majd a szorítóba. Ellenfele, a kenyai származású Samson Onyango pedig 173,8 fontot nyomott, amely átszámítva 78,8 kg.

"Nagyon régen kellett utoljára tartanom a súlyomat, és fogyasztanom, hiszen legutóbb cirkálósúlyban léptem a szorítóba. Szerencsére most sem volt gond, jól sikerült a felkészülésem, és a súlyom is a helyén volt. Jó formában érzem magam, és remélem sikerül kihoznom magamból a legjobbat. Már két alkalommal bokszoltam Amerikában, és mindkétszer vastapsot kaptam, így szerintem tetszik majd most is a közönségnek, amit látni fog. Agilisabban fogok bokszolni, ennyi. Van még bennem bizonyítási vágy, érzem magamban az erőt és még a szunnyadó lehetőségeket, amely remélem a felszínre tör. Várom már a szombatot, hogy egy év után újra szorítóba léphessek" - nyilatkozta Erdei Zsolt

Erdei Zsolt amerikai idő szerint 21.55-kor lép szorítóba Atlantic Cityben, a Boardwalk Hall-ban, közvetlenül a Tony Thompson - Paul Marinaccio 12 menetesre tervezett nehézsúlyú mérkőzés után, a nemzetközi élő közvetítés első meccseként.

Forrás: Erdei Zsolt Menedzsment

Magyarországon a Sport 2 televízió élőben, magyar idő szerint november 21-én hanjal 3.45 órától közvetítik a találkozót, amelyet vasárnap, november 21-én a Sport 1 TV 16.00 órai kezdettel felvételről ismétel.

Forrás: Erdei Zsolt Menedzsment