Vágólapra másolva!
Id. Balzsay Károly szerint Erdei Zsolt remek formában várja a kenyai Samson Onyango elleni, november 20-i mérkőzést, melyen egy nagyon kellemetlen, borzasztó stílusú rivális vár a korábban két kategóriában is világbajnok magyar profi ökölvívóra.

"Több felvételt is megnéztünk Onyango meccseiről. Hát, szörnyű stílusa van" - mondta a korábbi szövetségi kapitány, aki szombaton utazik el Erdeivel az Egyesült Államokba. "Magas, csapkodó, ráadásul nagyon vigyázni kell, mert könnyen lefejelhet, ezt külön mondtam is Zsoltnak, hogy vigyázzon, nehogy megsérüljön."

Mindennek ellenére a tréner szerint Erdeinek nem lesz problémája a kenyaival.

A veretlen magyar klasszis két hónapja edz Balzsay segítségével a KSI-ben. A szakember elmondta, Erdeivel öröm együtt dolgozni, nagyon lelkiismeretes, néha úgy kell visszafogni, s eddig minden a tervek szerint alakult, a 36 éves bokszoló remek formában van. A meccs szempontjából a jövő heti, már az Egyesült Államokban elvégzendő munka lesz a legfontosabb része a felkészülésnek, ekkor kell majd finomítani, élesíteni.

"Eddig is jó kapcsolatban voltunk, de ez a pár hét még jobban összekovácsolt minket. Úgy érzem, ha azt kérném Zsolttól, a kútba is beugrana" - érzékeltette Balzsay Erdei elhivatottságát.

Az Atlantic Cityben sorra kerülő nyolcmenetes találkozón Balzsay ott lesz ring sarkában, ő adja majd az utasításokat, ám azt, hogy a meccs után is együtt dolgoznak-e, még nem lehet tudni: "Ez nem szimpátia kérdése, a meccs eldönti, hogy milyen is volt a közös munkánk."

A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú övét közel hat évig birtokló, 31 eddigi profi mérkőzése után is százszázalékos mérleggel álló öklöző legutóbb tavaly novemberben 21-én lépett kötelek közé, akkor pontozással legyőzte az olasz Gicaobbe Fragomenit, és megszerezte a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú vb-övét, melyet később nem védett meg.