Vágólapra másolva!
Csípőműtéten esett át Fernando González: az athéni olimpián párosban aranyérmes chilei teniszezőt New Yorkban operálták meg, a játékos várhatóan nyolc hónapig nem versenyezhet.

Orvosa szerint sikeres és elkerülhetetlen műtéten esett át Fernando González. A chilei teniszező Athénban, a 2004-es nyári olimpián egyéniben bronz-, Nicolás Massuval párosban aranyérmet szerzett. A pekingi olimpián begyűjtötte a hiányzó érmet, egyéniben ezüstérmet szerzett.

Fernandez a kórházi kezelés után egy hónapig mankó segítségével kénytelen járni és csak újabb három hónap elteltével kezdheti meg a könnyített edzéseket. Az operációt követően, amikor González magához tért az altatásból csak annyit mondott: "Felébredtem, köszönöm Istenem!"

Az egyesben 11-szeres ATP-tornagyőztes chilei játékos legjobbjaként 2007-ben ötödik volt a világranglistán, s ebben az évben döntőt játszott az Australian Openen.

A 30 éves teniszező idén kétszer jutott el ATP-torna elődöntőjéig, februárban előbb Santiagóban kapott ki a brazil Belluccitól, majd Acapulcóban a spanyol Ferrertől. Utoljára a US Openen próbált szerencsét, de az első fordulóban a horvát Dodig ellen a harmadik szettben visszalépett. Idén 15 mérkőzést nyert, 9-en szenvedett vereséget.