Vágólapra másolva!
A spanyolországi Las Palmasban szombaton 1, vasárnap pedig 3 méteren indul a magyar műugrósport első számú képviselője, Barta Nóra, aki másfél év szünet után versenyez ismét.

"Szinte hihetetlen, de a kínai fővárosban, az olimpián léptem utoljára ugródeszkára, úgyhogy izgatottan várom a hétvégi újrakezdést" - nyilatkozta a 2008-as ötkarikás játékok 12. helyezettje, aki Peking után térdműtéten esett át, majd porckorongsérvvel is megoperálták.

"Rendszeresen gyakorolok, folyamatosan edzek, mert már teljesen jól érzem magam, ám csak fokozatosan, kis viadalokkal kezdve térek vissza a műugrásba. A gerincem rendben van, a derekam úgy 85 százalékos, de az orvosom szerint már használható. Las Palmasban lesz módom először ellenőrizni ténylegesen, hogy milyen állapotban vagyok, miként reagál a szervezetem az ugrásokra versenykörülmények között."

Barta Nóra, akinek Európa-bajnoki ezüst- és bronzérme is van, a spanyolországi után több viadalon is rajthoz áll, az igazi próba azonban a nyári, budapesti Európa-bajnokság lesz számára.

"Odahaza, a Margitszigeten kell majd tökéletes, 100 százalékos formában szerepelnem, addig semmit se szeretnék elsietni. Türelmesnek kell lennem magammal szemben" - mondta a 25 éves sportoló.