Vágólapra másolva!
A szombat esti schwerin Universum-gálán lépett kötelek közé a rendező promóció üdvöskéje, az orosz Alekszander Alekszejev és honfitársa, Gyenisz Lebegyev. A 12 menetesre kiírt cirkálósúlyú profiökölvívó-mérkőzés tétje pedig a WBO hivatalos világbajnoki kihívói pozíciója volt.

A két fordított alapállású öklöző találkozója viszonylag kiegyenlített első menettel indult, de Alekszejev vérző orra is jelezte, hogy a korábban Enzo Maccarinellit is kiütő Lebegyev akciói komoly veszélyt hordoznak magukban. A 2. felvonás már egyértelmű Lebegyev-fölényt hozott, és alig fél perccel a gong előtt egy nagyon pontos fejre mért balhorog földre is küldte Alekszejevet.

Magomed Schaburow edző tanítványának lába alól szó szerint kicsúszott a talaj, és a szédült bunyós hiába próbált felállni többször is a számolás alatt, mindannyiszor visszarogyott a szorító padlójára, és képtelen volt folytatni a küzdelmet.


Lebegyev ezzel a gyors győzelemmel jogot nyert arra, hogy a közeljövőben kihívhassa a WBO cirkálósúlyú bajnokát, Marco Huckot, míg a második vereségét begyűjtő, és korábban a hamburgi istálló egyik legnagyobb reménységének tartott Alekszejev vélhetően jó időre búcsút inthet világbajnoki álmainak.

Forrás: Profiboksz.hu