Vágólapra másolva!
Babos Tímea vereséget szenvedett a francia Mathilde Johanssontól a 25 ezer dollár összdíjazású, salakpályás budapesti nőitenisz-torna vasárnapi döntőjében.

A 16 esztendős magyar játékos, aki egy hete a junior párosok között győzött a Roland Garroson, három szettben maradt alul az ötödik helyen kiemelt ellenfelével, a francia Mathilde Johanssonal szemben a Kapolcs utcai Grand Slam Parkban lebonyolított viadalon.

Az első játszmát hatalmas csatában, rövidítésben nyerte meg a 16 esztendős Babos, ám ezt követően egyre többet hibázott, láthatóan elfáradt és Johansson, aki legjobbjaként tavaly februárban még a 67. volt a rangsorban, kiegyenlített. A világranglistán 496. Babost hiába bíztatta a szépszámú közönség, nem tudott újítani és az utolsó játszmában már gémet sem tudott nyerni. Jellemző: egy kettőshibával fejezte be a meccset.

"Ha egy héttel ezelőtt azt mondták volna, hogy döntős leszek, biztosan kiegyeztem volna ezzel, ám most már nagyon sajnálom, hogy nem tudtam nyerni" - mondta a magyar játékos. "A lábam nem fájt, viszont valóban nagyon elfáradtam, hiszen az elmúlt három hétben rengeget teniszeztem és edzettem. Most egy kis pihenő következik, aztán megyek Wimbledonba."

Babos tavaly junior egyesben elődöntős volt az angol nyílt teniszbajnokságon.

Eredmény, döntő:
Mathilde Johansson (francia, 5.) - BABOS TÍMEA 6:7 (4-7), 6:1, 6:0

A győztes Johansson 2940 dollárral lett gazdagabb, és ötven világranglista-pontot kapott, míg Babos 1666 dollárt és 34 pontot könyvelhetett el.