Vágólapra másolva!
Hat arany-, három ezüst-, egy bronzérem lett a magyarok mérlege szombaton a MOL Világkupán, amelyen a nézők és versenyzőink is világbajnoki hangulatot varázsoltak a Maty-érre.

Storcz Botond szövetségi kapitány előzetes elvárásként tíz érmet fogalmazott meg az idei MOL Világkupára. A magyar versenyzők ezt már az első napon teljesítették, hiszen 1000 méteren öt arany-, két ezüst- és egy bronzérmet lapátoltak össze, amelyet még két éremmel egészítettek ki az ötezres számokban.

Az 1000 méteres finálékban fantasztikus versenyeket és nagy győzelmeket láthattunk és rutinból győzött 500 méteren a női négyes is. Kozák Danuta, Kovács Katalin, Janics Natasa és Benedek Dalma még nem sokat gyakorolta ezt a számot az elmúlt hetek során. Kenu párosban Sáfrán Mátyás és Sáfrán Mihály mutatta meg, hogy az idei világversenyeken ők lehetnek az 1000 méter nagy esélyesei, míg férfi kajakban Kammerer Zoltán és Vereckei Ákos, a nőknél Medveczky Erika és Benedek Dalma verte meg utcahosszal a mezőnyt.

"Öregek vagyunk és nagy múltunk van, de nagy jövőnk is. Amikor legutóbb Ákossal együtt mentünk párost, kettőnk összéletkora 43 év volt, most meg már 65" - viccelődött a döntő után a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer, aki a parton elismerően bólintott a magyar csapat ötödik aranyára, amelyet a Dombi Rudolf, Hadvina Gergely, Boros Gergely, Holpert Ervin összetételű férfi négyes szerzett meg ezen a távon.

Ezüstérmet szerzett a Szalai Tamás, Kökény Roland kajakpáros, érdekesség, hogy ők egy héttel ezelőtt ültek össze először, úgy néz ki, nekik is lehet jövőjük ezen a távon. Szalai Tamás évek óta a MOL tehetségkutató program támogatotja, rengeteget fejlődött a tavalyi szezon óta. Szintén ezüstérmet szerzett a Sarudi Pál, Kiss Tamás, Varga Dávid, Széles Gábor összetételű kenunégyes, míg fiatal női párosunk, Hegyi Zomilla és Dira Zsófia nyakába bronzérmet akasztottak.

Az esti 5000 méteres számok során újabb érmeket ünnepelhettünk: Csay Renáta magabiztosan, taktikusan versenyezve szerezte meg a magyar csapat hatodik aranyát, míg Kövér Márton egy ezüstérmet harcolt ki magának a kenusok között.

"Be kell lássam, hogy előzetesen kicsit túl óvatos voltam, amikor az elvárásokat megfogalmaztam. Igazán jól sikerült ez a nap, megvan a tíz érem, ebből hat arany, ráadásul négy olimpiai számban. Ki kell emelnem a párosok teljesitményét, hiszen mindhárom szakágban győztünk és persze a lányokat, 500 méteren világbajnokhoz méltóan szerepelt a női négyes" - értékelt Storcz Botond szövetségi kapitány.