Vágólapra másolva!
Újabb hét magyar egység jutott fináléba a MOL Kajak-kenu Világkupán. Szombat délelőtt a szegedi Maty-éren a 200 méteres előfutamokat rendezték, Beé Istvánék egysége beborult, a női kenusok először szálltak vízre - ezt a szakágat egyelőre a kanadaiak uralják.

Janics Natasa a nőknél egyedül ment 41 másodperc alá a kajak egyeseknél, kiváló formában várja a döntőt, de még mindig nem elégedett teljesen: "Közel a maximumot mentem, úgy érzem, nagyon jó erőben vagyok, de ahhoz képest, amit tudok kétszázon még ez sem volt az igazi."

A férfi kajakosoknál a második legjobb idővel lett döntős Molnár Péter, pedig a végén még ki is engedett, ami 200 méteren meglehetősen ritka jelenség. "Egy ilyen döntővel elégedett lennék, jól rajtoltam, jól éreztem magam a táv közepén és a végével sem akadt gondom" - kommentált Molnár.

A kajak párosoknál döntős a Boros Gergely, Sik Márton férfi és a Vad Ninetta, Hegyi Zomilla női egység. A Tóth Dzsenifer, Dira Zsófia kettős a középfutamban esett ki, a Beé István, Dombi Rudolf páros viszont már az előfutamot sem tudta befejezni egy borulás miatt.

A kenusoknál nem jutottak döntőbe a férfiak (Kovács Gergely, Nagy Péter), éremért küzdhet viszont mindkét magyar páros (Németh-Nagy és Végh-Kovács).

Magyarországon először rendeztek világversenyt a női kenusoknak. Ebben a számban is lesz magyar döntős, hiszen Marschalko Alexandra egyből az előfutamból kvalifikálta magát.

"Egyre inkább specializálódik a mezőny, most látszik igazán, hogy olimpiai szám lett a 200 méter" - foglalta össze a MOL Világkupa eddigi tanulságait Storcz Botond szövetségi kapitány. "Mi is erősek vagyunk a legtöbb számban, bár a kenu egyes miatt van egy kis hiányérzetem. Óriási csatákat hoztak a 200 méteres elő- és középfutamok, sokszor csak századmásodperceken múlott, hogy ki lehet ott a fináléban. Jó hír, hogy a férfi kenu egyesek kivételével minden számban lesz magyar a vasárnapi döntőkben."

A 200-as döntőket vasárnap rendezik.