Vágólapra másolva!
Kótai Mihályt nem törte le a grúz Avtandil Hurcidzétől múlt pénteken elszenvedett vereség, sőt, a középsúlyú ökölvívó pénteken bejelentette, hogy hamarosan újra címmérkőzésen lép majd szorítóba.

A 33 éves bokszoló, aki tavaly júliusban tért vissza három év kihagyás után, jelezte, hogy továbbra is örömét leli az ökölvívásban, s célja változatlanul egy újabb cím megszerzése.

"Hurcidze ellen sajnos nagyon rosszul ment, egyszerűen leblokkoltam - mondta a pénteki sajtótájékoztatón Kótai. - Az összecsapás előtt 11 nappal jött a felkérés, de mivel két öv volt a tét, nem hagyhattam ki. Nagyon fontos számomra a boksz, ezért amíg jól érzem magam és tudom csinálni, addig folytatom. Szeretnék örömet okozni a szurkolóimnak, újra világbajnok akarok lenni!"

Az újabb címmeccs részleteiről egyelőre nem tudott információval szolgálni Kótai, de jelezte, hogy a következő hetekben minden kiderül.

Kótai (36 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség) korábbi visszavonulása előtt a nagyváltósúlyúak között a Boksz Világalapítvány (WBF) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoki öveit is megszerezte. Visszatérése óta középsúlyban bokszol, a Hurcidze elleni az ötödik meccse, s egyben az első veresége volt ebben kategóriában. A pénteken Kijevben rendezett címmeccsen háromszor is számolt rá a mérkőzésvezető, aki a nyolcadik menetben Kótai sérülése miatt vetett véget a csatának.