Vágólapra másolva!
Erdei Zsoltnak június 30-án lejár a szerződése az Universum Box-Promotion istállónál, és a német csapat színeiben már biztos nem lesz több mérkőzése. A veretlen bokszoló a Borsnak adott interjújában azt mondta, valószínűleg befejezi a pályafutását.

A félnehéz- és cirkálósúlyban is világbajnok magyar ökölvívó elmondta, idén márciusban bizonyosodott meg arról, hogy az Universum már nem számol vele, csak hitegeti a német istálló. Az utolsó megbeszélésre ezért már ki sem utazott, csak a jogi képviselőjét küldte el tárgyalni. Ennek ellenére július 1. előtt nem kezdhet tárgyalásokat más bokszklubokkal, mert akkor az Universum pert akaszthat a nyakába.

"Pillanatnyilag nem tárgyalok senkivel, noha 36 évesen még mindig a csúcson vagyok" - mondta Erdei, arra a kérdésre pedig, hogy látható lesz-e még a ringben, csak annyit válaszolt: "Nem tartom valószínűnek."

A bokszoló szerint azért romlott meg a kapcsolata az Universummal, mert az istálló szerint ő egy unalmas ökölvívó, az Erdei meccseit rendszeresen közvetítő ZDF televízió vezetői azonban cáfolták ezt, amikor a magyar bunyós rákérdezett.

"Mégsem dobálok sarat az Universumra, mert sokat köszönhetek a klubnak. Az fáj, hogy csak az üzletet látták bennem, emberként nem építettek fel. Ennek az lehet az oka, hogy az Universum minden áron német világbajnokot akar gyártani. Ez az oka annak, hogy - bár szó volt róla - nem mérkőzhettem meg Jürgen Brähmerrel. A hamburgiak tudták, elverem a németet, ezért nem hozták tető alá a derbit" - mondta a Borsnak.

Erdei nem tagadja, hogy anyagi nézeteltérés is közrejátszhatott a szakításban. "Tény, megkértem a magamét, az istállóm pedig igyekezett lefelé szorítani az összegeket. Sokan találgatnak, hogy száz- vagy kétszázmillió forint volt a jussom. Annál azért több jött össze. Maradjunk annyiban, félmilliárd alatt maradtam."