Vágólapra másolva!
A Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim kettős is megkezdi a szereplését a vancouveri téli olimpián, melyen pénteken a kötelező programjaikat mutatják be a jégtáncosok. A pénteki versenynapon négy számban avatnak olimpiai bajnokot, a férfiak szuper-óriásműlesikló versenyében, a női sífutók 15 km-es üldözéses számában, valamint a férfi és a női szkeletonosoknál.

Hoffmann és az utolsó pillanatokban honosított Zavozin párosa most először szerepel olimpián együtt, négy éve a duó hölgy tagja még Elek Attilával a 17. helyen végzett a torinói játékokon.

Az idei Európa-bajnokságon, első közös világversenyén a páros tizedik lett. A magyar idő szerint szombaton 1.45-kor kezdődő programban Hoffmannék kilencedikként mutathatják be gyakorlatukat.

A versenynapon mindössze négy számban osztanak érmeket, a legnagyobb érdeklődés a férfi alpesi sízők szuper-óriásműlesikló számát előzi meg.

A hétfőn rendezett lesiklás eredményéből kiindulva megjósolhatatlan a sportág második leggyorsabb számának végkimenetele, ugyanis az eddigi egyetlen vancouveri férfi versenyben mindössze kilenc század volt a különbség az első Didier Defago és a harmadik Bode Miller között, de még a 15. Peter Fill is egy másodpercen belüli idővel ért célba az aranyérmeshez képest.

A férfi Super G mellett a női sífutók 15 km-es üldözéses számában (7,5 km klasszikus stílus, 7,5 km szabad stílus), illetve a férfi és női szkeletonosoknál avatnak olimpiai bajnokot.