Vágólapra másolva!
Mindössze tizedik profi mérkőzésén szerzett világbajnoki címével új rekordot állított fel Bejbut Sumenov kazah ökölvívó, aki tavaly még Erdei Zsolt vb-övére pályázott, most azonban a hírek szerint a magyar bokszoló menedzsmentje próbálja majd becserkészni őt.  

A félnehézsúlyú versenyző a Boksz Világszövetség (WBA) által szervezett Las Vegas-i gálán győzte le pénteken megosztott pontozással a spanyol Gabriel Campillót, így kilenc győzelme és egy veresége van. A súlycsoport eddigi leggyorsabb övszerzése Michael Spinks nevéhez fűződik, aki 1981-ben 17. profi meccsén lett a WBA világbajnoka.

Az új rekorder győzelme nem volt egyértelmű, bár ő bokszolt aktívabban, Campillo pontosabb volt, és a kilencedik menetben majdnem ki is ütötte a kihívót. Két pontozó mintha teljesen más mérkőzést nézett volna, Sumenov végül 117-111, 115-113, 111-117 arányban nyert.

A profiboksz.hu szerint Sumenov legközelebb Erdei Zsolt ellen állhat ki, ugyanis az Universum Box Promotion vezetése egy WBA-világbajnoki meccsel kecsegtette a veretlen magyar bokszolót. Sumenov ráadásul tavaly tavasszal kihívta Erdeit, igaz, a kazah akkor még nem volt világbajnok, Erdei viszont igen. Erdei esélyeit most gyengítheti, hogy alkalmasint túl nagy kockázatot jelent az újdonsült bajnoknak.

Erdei tavaly novemberben azért mondott le a WBO világbajnoki címéről, hogy egy súlycsoporttal feljebb lépve megmérkőzhessen a WBC címvédőjével, Giacobbe Fragomenivel, akit sikerült is legyőznie. A cirkálósúlyban azonban nem akart többet bokszolni, így erről a vb-övről is le kellett mondania.