Vágólapra másolva!
A Boksz Világszövetség (WBA) Nyikolaj Valujevet nyilvánította a nehézsúly hivatalos világbajnokának azt követően, hogy a múlt hónap végén elmaradt az orosz óriás vb-címért kiírt meccse Ruszlan Csagajevvel az üzbég ökölvívó egészségi állapota miatt.

A WBA ugyanakkor "felfüggesztett" bajnoki címmel illette Csagajevet azzal a kiegészítéssel, hogy az üzbég "státusza még további felülvizsgálatra szorul".

A május 30-i, helsinki meccs előtt elvégzett vérvizsgálatkor Csagajev vérében hepatitis B vírust mutattak ki. Ezzel együtt a találkozóra sor kerülhetett volna, ha Valujev vállalja a fellépést, az orosz azonban nem volt hajlandó beoltatni magát, a házigazda finn szövetség pedig egészségi okokból nem engedélyezte az összecsapást.

Így aztán nem a ringben, hanem a WBA vezérkara előtt dőlt el, hogy melyiküket illeti a szervezet nehézsúlyú címe. Csagajev így sem marad sokáig program nélkül, hiszen már június 20-án szorítóba lép, méghozzá a három világszervezetnél (IBF, WBO, IBO) is címvédő ukrán Vlagyimir Klicsko ellen Németországban, a Schalke futballcsapatának gelsenkircheni stadionjában.