Vágólapra másolva!
Vitalij Klicsko pár nappal ezelőtt bejelentette, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul amiatt, hogy a WBC a Juan Carlos Gomez elleni összecsapás után újabb kötelező címvédést rendelt el számára, mégpedig Oleg Maszkajev ellen.

Klicskóék szerint a Maszkajev elleni meccs semmilyen szempontból nem lenne kifizetődő, ráadásul úgy érzik, hogy most nekik kell meginni annak a levét, amit a Maszkajev és a WBC közötti vita eredményezett.

Az orosz exvilágbajnok 2008-ban Samuel Peter ellen veszítette el a címét, de a fellépti díj szerinte szabálytalan elosztása miatt decemberben megállapodott a WBC-vel, hogy ő lesz Klitcsko következő kihívója. Klicsko azonban inkább Chris Arreolával, David Hayéval vagy Alexander Dimitrenkóval szeretne kiállni a Gomez elleni címvédése után.

Persze Maszkajev, aki talán most bokszolhatna utoljára igazán nagy honoráriumért, maga is mindent megtesz, hogy becserkéssze az ukránt, a legjobb érve az egykori sokat vitatott amatőr párharcuk, amely során legyőzte a Klicskót, illetve az, hogy amikor ő volt a WBC bajnoka, neki is két kötelező címvédést írt elő a szervezet - igaz, ő az elsőn elbukott.

A 40 éves Maszkajev egy a napokban közzétett terjedelmes nyílt levéllel próbálja rávenni Klicskót, hogy térjen jobb belátásra, és a fenti érvei hangoztatása mellett a világbajnok büszkeségét is célba veszi. "Emlékezz csak Joe Louis szavaira: elfuthatsz, de el nem bújhatsz. Bármi is az oka, te mindent megtettél, hogy elkerülj engem (...) Fejezd be ezt a nyafogást, Vitalij, és végre küzdjünk meg! Kiállok ellened Oroszországban, az Egyesült Államokban, de még az otthonodban, Németországban is. Tegyük meg!"- írja Maszkajev Klicskónak, aki októberben négy év kihagyás után technikai KO-val vette el a világbajnoki övet Petertől.