Vágólapra másolva!
A Klicsko testvérek szívesen összemérnék erejüket Nyikolaj Valujevvel, a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú orosz világbajnokával.

"A másik négy nagy szervezet világbajnoki öve a miénk, nekem mindegy, hogy Vlagyimir vagy én találkozom Valujevvel" - mondta az ukrán testvérpár nevében Vitalij Klicsko a Boksz Világtanács (WBC) által szervezett nemzetközi találkozón a kínai Csengduban.

"Valujev hatalmas és nagyon veszélyes, nem szabad lebecsülni. Az utolsó vb-övet is meg akarjuk szerezni a családunk számára."

Vitalij Klicsko szerint a várható nagy érdeklődés miatt legalább 30 ezer néző befogadására alkalmas arénában kellene megrendezni az összecsapást. "Kijev, Moszkva vagy London lehetne a legideálisabb helyszín" - vélekedett Klicsko.

Mindeközben további négy évre Jose Sulaimant választották meg a WBC elnökének. A Kínában tartott tisztújító kongresszuson titkos szavazáson döntöttek a tagok arról, hogy ismét a 77 éves Sulaimannak szavaznak bizalmat.

A szervezetet 33 éve irányító sportvezető a közeljövő legfontosabb teendőjének azt nevezte, hogy bevezessék a bokszolók átfogó licencét, mely többek között a versenyzők valamennyi korábbi betegségét és sérülését, illetve minden más fontos (aktuális súly, győzelmi mutató, stb.) adatot tartalmazna.

Sulaiman szerint ennek az egyik legfontosabb haszna az lesz majd, hogy elkerülhetik az egyoldalú találkozókat, valamint akár a ringtragédiákat is.