Vágólapra másolva!
Julian Kasdint meggyőzte Erdei Zsolt profiként nyújtott eddigi teljesítménye, a Maxboxing.com szakírója pozitív hangvételű írásban mutatta be az általa észrevétlen bajnokként emlegetett magyar ökölvívót.

Amikor a külföldi szaklapok, újságírók, kommentátorok Erdei Zsolt nevét emlegetik, annak többnyire nem éppen pozitív a végkicsengése. A legtöbbször a magyar profi ökölvívó ellenfeleinek minőségét bírálták, és azt, hogy a magyar WBO-világelső minden kockázatot elkerülve Németországban, langyos meccseken védegeti a címét.

Miután Erdei nem kis kockázatot vállalva kihívta a WBC cirkálósúlyú világbajnokát, Giacobbe Fragomenit és egy látványos, izgalmas találkozón, jelentős fizikai hátránnyal és egy betegséggel küzdve, meg is fosztotta címétől, Julian Kasdin, a Maxboxing.com szakírója pozitív hangvételű írásban mutatta be az általa észrevétlen bajnoknak nevezett magyart.

Kasdin írásában méltatta Erdeit, kiemelve a Julio Cesar Gonzales, a Hugo Garay, a Thomas Ulrich, vagy a Yuri Barashian elleni győztes csatákat.

"A Barashian elleni összecsapást követően Erdei elhatározta, hogy a cirkálósúlyúak között is kipróbálja magát és kihívta Fragomenit. Annak ellenére, hogy csak - Fragomeni 197,75 fontjával szemben - 178,75 fonttal mérlegelt, Erdei eleinte képes volt gyorsaságát és magas szintű technikai tudását kiaknázni, amellyel sikeresen kibokszolta a lassabb olasz bajnokot. A menetek múlásával azonban Fragomeni képes volt ledolgozni hátrányából és érvényesíteni tudta fizikai fölényét a kisebb Erdeivel szemben. Mindenesetre mégis Erdei támadásai bizonyultak hatékonyabbnak, képes volt két alkalommal is megcsípni a jóval nagyobb darab bajnokot, majd többségi döntéssel sikeresen hódította el második világbajnoki övét, második súlycsoportjában" - áll az elemzésben.

Azt azonban a szakíró sem tudja, merrefelé vezethet tovább Erdei útja.

"Kevesebb, mint 180 fontos testsúlyával nehezen indíthatna jelentős hadjáratot a cirkálósúlyban. A legvalószínűbb döntés a félnehézsúlyba való visszatérés lehet, ahol a november 21-i győzelme bizonyára belépőjegyet jelentene számára egy nagy meccsre a WBC-bajnok Jean Pascal, az exbajnok Adrian Diaconu, vagy a jelenlegi WBO-címvédő Jürgen Brähmer ellenében. Azt nehéz elképzelni, hogy Chad Dawson ringbe lépjen Erdei ellen, holott élete talán legnagyobb mérkőzése lehetne. Nos, továbbra is azon tűnődhetünk, vajon merre folytatja útját ez az ember? Európában jól ismert attrakcióként továbbra is nagy pénzekért bokszolhat, nézőkkel teli sportcsarnokokban, nagyszámú televíziós közönség előtt. Mi pedig csak remélhetjük, hogy nagy meccsek következnek még számára, hogy megadatik neki a lehetőség méltó riválisokkal meccselni, olyan küzdelmekben, amik kétségtelenül csak a legjobbat jelenthetik a sportág, a súlycsoport, a rajongók és persze önmaga számára."

Forrás: Profiboksz.hu