Vágólapra másolva!
Az Universum Box Promotion hosszabb pihenőt tartó vezetőedzője, Fritz Sdunek néhány bokszolóval, köztük Erdei Zsolttal és Balzsay Károllyal folytatná a munkát.

Pár hete jelentette be az Universum Box Promotion, hogy vezetőedzőjük, Fritz Sdunek megromlott egészségi állapota miatt egy időre hátat fordít az edzősködésnek. Az itthon is jól ismert tréner év végén hosszabb szünetet tart, de nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy utána valamilyen formában mégis segíti majd az Universum bokszolóinak felkészítését.

Ugyanakkor egyes információk szerint az Universum jövőre már egyáltalán nem számít az 1994 óta a klubnál tevékenykedő trénerre, akinek helyét Michael Timm és Magomed Schaburow venné át. A 62 éves Sdunek jelenleg legrégebbi védence, Vitalij Klicsko felkészítését segíti az ausztriai Goingben.

"Vissza fogok térni, és továbbra is szeretnék Zbikkel, Bojcovval, Erdei Zsolttal és Balzsay Károllyal foglalkozni" - mondta Sdunek, aki Klicsko meccse után még ott lesz Sebastian Zbik sarkában, majd négy hétre Gran Canariára utazik pihenni.

"Igazából a búcsúról még nem beszéltünk a csapattal, de ha az Universum ezt szeretné, akkor teljesen kiszállok" - jelentette ki a tréner.

Sdunek a fent említett bokszolókat kívánja segíteni és persze asszisztenseit, Grigoriant és Owen Reece-t, hogy a jövőben nagyobb feladatokkal is megbirkózhassanak.

"De ha az Universumnak nincs többé szüksége rám, akkor közös megegyezéssel elválnak útjaink. Visszavonulni képtelen vagyok, abba belehalnék. Jó pár ajánlatom van más bokszolóktól" - közölte a lengyel származású edző.

www.profiboksz.hu