Vágólapra másolva!
Ha legyőzi Enrique Ornelast, s túljutna Roy Joneson, akkor a WBA nehézsúlyú címvédője, David Haye ellen bokszolna a 44 éves Bernard Hopkins, aki régóta dédelgetett álmát kívánja beteljesíteni azzal, hogy a királykategória világbajnoka legyen.

Úgy fest, a negyvennégy esztendős Bernard Hopkinst továbbra is óriási ambíciók fűtik. A körülbelül egy éve inaktív bunyós december 2-án, Enrique Ornelasszal melegít, majd, ha Roy Jones legyőzi Danny Greent a cirkálósúly IBO-címéért, akkor Bernard március 13-án, Las Vegasban visszavágót vív az őt 16 évvel ezelőtt legyőző pensacolai klasszissal.

Hopkins ezután sem óhajt megállni és régóta dédelgetett álmát kívánja beteljesíteni, vagyis, a királykategória egyik világbajnoki övéért akar harcolni. Korábban már szó esett egy mérkőzésről az akkori nehézsúlyú WBC-világbajnok, Oleg Maszkajev és Hopkins között, azonban ez nem valósult meg.

Bernard viszont, úgy fest, nem tágít, új célpontja pedig az újdonsült nehézsúlyú WBA-címvédő David Haye.

"Hopkins feljebb akar lépni és David Haye-jel akar bokszolni, ha megverte Jonest" - jelentette ki a Golden Boy Promotions ügyvezetője, Richard Schaefer.

Forrás: profiboksz.hu