Vágólapra másolva!
Legutóbb tavaly júniusban, a montreali Világkupán szerepelt versenyen Nagy Tímea. A 39 éves, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó úgy döntött, hogy a decemberi országos bajnokságon visszatér a pástra. Ám ez csak egyszeri alkalom lesz, így az ob a búcsúversenyének is tekinthető.

"A Honvéd részéről Móna István szakosztályelnök úr már korábban felkért, hogy jöjjek vissza a csapatba, segítsek a lányoknak a decemberi magyar bajnokságon, én pedig ma hivatalosan is igent mondtam" - árulta el csütörtökön a kétszeres egyéni olimpiai bajnok.

"Versenyen meglehetősen régen indultam már, legutóbb tavaly júniusban a montreali Világkupán, utána tulajdonképpen csak akkor vettem párbajtőrt a kezembe, amikor Mincza Ildinek besegítettem a pekingi felkészülésébe."

Nagy Tímea 2006-ban, Torinóban egyéni vb-aranyat is szerzett, ám a pekingi olimpiára már nem jutott ki.

"Hozzávetőleg egy hónapja edzegetek, de arról nincs szó, hogy most különösebben nagy terveim lennének, és mondjuk megcéloznám a londoni olimpiát. Számomra első a család, emellett a Hajós Alfréd uszoda létesítmény-vezetője vagyok" - mondta az [origo]-nak a csapatban ötszörös világbajnok vívónő.

"A vívást változatlanul szeretem, de már csak hobbi szinten űzöm. Így felfoghatjuk úgy is, hogy ez az országos bajnokság a búcsúversenyem lesz. Azt nem hiszem, hogy az egyénit is bevállalom, szerintem a csapatverseny is bőven elegendő lesz a számomra. Remélem, a legjobb négybe bejutunk, de igazából eredményben nem is gondolkozom. Ha egy jó hangulatú versenyen néhány tussal tudom segíteni a mostani a kislányokat, nekik pedig jó érzés lesz velem együtt vívni, akkor azt mondom, hogy nekem is megérte visszatérni" - tette hozzá Nagy.