Vágólapra másolva!
Péntek este, ha csak rövid ideig is, de már edzett Cseh László, akit betegség döntött le a lábáról, s csütörtökön, a vizes vb városába érkezést követően pár órára kórházba is került.

"Sokat javultam, lázam már nincs, de a hasam még fáj" - adott alkalmi helyzetjelentést állapotáról közvetlenül a tréning előtt az úszóválogatott húzóembere, aki vélhetően valamilyen vírus áldozata lett. "A magas láz megrémített, de most már jobban érzem magam, s lelkileg is rendben vagyok. Remélem, holnapra elmúlik a hasfájás is."

A világ- és Európa-bajnok, a tavalyi, pekingi olimpián három ezüstérmet szerzett Cseh elmondta még, hogy már nagyon szeretett volna úszni, hiányzott nagyon a medence. Ugyanakkor végérvényesen eldőlt, hogy a betegség miatt három számából egyben, a 200 m pillangón kedden nem indul el Rómában.

"Visszaléptettek, amúgy is necces volt a 200 pillangó és a 200 vegyes, a kettő nagyon közel van egymáshoz. Az ütközés miatt eleve a vegyeshez húzott a szívem, úgyhogy most marad a 200 és a 400 vegyes, az pedig a javulásomtól függ, hogy a 4x200 méteres gyorsváltóban szerepet vállalok-e" - mondta.

"Laci sokat gyengült a nyilván vírus okozta 40 fokos láztól. Azzal, hogy a pillangót kihagyjuk, egy napot nyerünk, s közben fel kell tölteni, például húslevest kap, hogy lábra kapjon. Egy szám sajnos elúszott, de az elvárás azért nem változott: továbbra is érmet remélünk Lacikától, ha sikerül neki, nagyon boldog leszek" - egészítette ki tanítványa szavait Turi György, Cseh mestere.