Vágólapra másolva!
A Lombard BVSC férfiasztalitenisz-csapata pénteken este 18 órától Pápán, a Városi Sportcsarnokban játssza ötödik, egyben utolsó hazai Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését. Az olasz Sterilgarda Castelgoffredo együttese elleni találkozó tétje a legjobb nyolc közé kerülésről szőtt álmok életben tartása.

A Lombard BVSC eddigi négy összecsapásának mérlege egy győzelem - éppen az itáliaiak ellen - és három vereség, ám ha a hátralévő két fellépésén nyer, még elképzelhető a negyeddöntőbe jutás. A BVSC a kvartett záró meccsét januárban a német Frickenhausen-Würzburg társulatának otthonában vívja.

A Sterilgarda Castelgoffredo erős trióval készül a pénteki, Pápán sorra kerülő összecsapásra: a kínai Guo Jinhao, a portugál Monteiro, valamint a román származású Bobocica alkotja az olasz együttest. A Lombard BVSC csapatában ismét asztalhoz áll az ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok svéd Jörgen Persson, akinek ezúttal is Zwickl Dániel, valamint Nagy Krisztián lesz a társa.

Amint köztudomású, a csapat névadó szponzora, Bíró Péter Pápán működtet másodosztályú labdarúgócsapatot, és a két műhely közötti kötelék szorosabbra fűzése vezette a cégtulajdonost arra - miként tavaly is -, hogy az asztaliteniszezők egyik találkozójának a Veszprém megyei várost nyerje meg házigazdaként. A pénteken 18 órakor kezdődő mérkőzésre a belépés ingyenes.

A Bajnokok Ligája C csoportjának állása négy forduló után (a győzelemért kettő, a vereségért egy pont jár):
1. Frickenhausen-Würzburg (német) 7 pont
2. SVS Niederösterreich (osztrák) 7
3. Lombard BVSC 5
4. Sterilgarda Castelgoffredo 5