Vágólapra másolva!
Miután a Lombard BVSV férfi asztalitenisz-csapatának nem titkolt célja idén, hogy a Bajnokok Ligájában továbbjusson csoportjából, akár sorsdöntő is lehet pénteken a német Frickenhauser Würzburg elleni - a Körcsarnokban sorra kerülő - összecsapás.

"Rendkívül szoros mérkőzésre van kilátás, a találkozó abszolút kétesélyes, ugyanakkor svéd szupersztárunk, Jörgen Persson vezetésével képesek vagyunk a győzelemre" - mondta Herendi Iván szakosztály-igazgató a klub sajtótájékoztatóján.

A BVSC két forduló után a körbeverések miatt vezeti a csoportot: az első játéknapon 3-2-es vereséget szenvedett az osztrák SVS Niederösterreich otthonában, ám ezt követően rendkívül fontos, 3-1-es diadalt aratott az olasz Sterligarda TT Castelgoffredo vendégeként.

A Zwickl Dániel, Nagy Krisztián, Széll Zsolt, Jörgen Persson összeállítású csapat legnagyobb erőssége egyértelműen az ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok svéd, akit májusban igazoltak le a sárga-kékek: a 42 éves játékos egyelőre még nem vesztett mérkőzést a sorozatban.

Persson elmondta: remekül érzi magát a magyar együttesnél, és természetesen a Körcsarnokban is győzelemre törnek. A klasszis a pekingi olimpián kisebb csodát hajtott végre, hiszen egyedüli európaiként került a legjobb négy közé, ezzel kapcsolatban leszögezte: rendkívül büszke erre az eredményre, ugyanakkor sajnálja, hogy nem tudott érmet szerezni, mivel rendkívül közel állt a dobogóhoz.

Herendi Iván elmondása szerint a Körcsarnokban rendezett tavalyi összecsapáson fantasztikus hangulat uralkodott, és reméli, idén sem lesz ez másképp, hiszen a szurkolók nagy lökést adhatnak a gárdának.

"Kemény mérkőzésre számítok, ráadásul az ellenfélben ott lesz az egyik nagy kedvencem is, a japán Macudajra Kenta is" - nyilatkozta a találkozóról Zwickl Dániel. "Ez a srác mindössze 16 éves, de a vérében van az asztalitenisz. A sportág rajongóinak nagy élmény lesz őt is látni. Patrick Baum egyéb elfoglaltság miatt nem utazik Budapestre, így csak hárman lesznek Bastian Stegerrel és Tun Rui Wuval kiegészülve, ami nekünk némi előnyt adhat a taktikát illetően."

A pénteki mérkőzésre - valamint az egy hétre rá következő SVS Niederösterreich elleni találkozóra - 1400, 3000 és 6000 forintos áron lehet jegyeket kapni.